Dues noves propostes d’apadrinament

Us fem saber que hem incorporat dues noves obres a la iniciativa de la Universitat de Barcelona Apadrina un document.

IMG_0018

Solís, Antonio de, 1610-1686. Historia de la conquista de Mexico, poblacion y progresos de la America Septentrional, conocida por el nombre la Nueva. En Madrid: en la imprenta de D. Antonio de Sancha : se hallará en su librería en la Aduana vieja, 1783-1784.

En aquesta obra, l’escriptor, poeta i dramaturg Antonio de Solís y Rivadeneyra (1610-1686), centra la seva atenció en els episodis de la conquesta de Mèxic esdevinguts entre 1517 y 1521, en concret l’avanç cap a Tenochtitlán, l’entrada a la ciutat i la conquesta definitiva. Des del punt de vista historiogràfic l’obra es basa, entre d’altres, en els textos de López de Gómara, Antonio de Herrera, Bartolomé Leonardo de Argensola i Bernal Díaz del Castillo i els esdeveniments del relat són exposats desde la perspectiva del seu protagonista, Hernán Cortés.

B-47-7-29

Schopper, Hartmann, n. 1542. De omnibus illiberalibus siue mechanicis artibus, humani ingenii sagacitate atque industria iam inde ab exordio nascentis mundi vsque ad nostram aetatem adinuentis, iuculentus atque succinctus liber. Francofurti ad Moenum : [apud Georgium coruinum : impensis Sigismundi Caroli Feyerabent], 1574 (impressum Francofurti ad Moenum : apud Georgium Coruinum : impensis Sigismundi Caroli Feyerabent, 1574).

Es tracta de la segona edició en llatí, impresa l’any 1574, d’un recull il·lustrat dels principals oficis, professions i ocupacions presents a les ciutats burgeses del centre d’Europa al segle XVI. La cura i la fidelitat amb què estan representats els artesans mentre treballen en els seus tallers, envoltats de les seves eines, fan que aquests gravats constitueixin un testimoni extraordinàriament valuós per a la història de la vida diària, social i econòmica d’aquesta època, alhora que ens permet fer una ullada privilegiada a l’ús de la tecnologia aplicada al treball al llarg del segle XVI.  Trobareu més informació a l’exposició virtual o al  Museu Virtual de la UB.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions virtuals, Impresos, Restauracions i conservació i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.