Publicació de les ponències del Simposi Internacional Humanitats a la xarxa: món medieval

164-5-2

Les ponències del Simposi, organitzat per BITECA i el Departament de Filologia Romànica de la UB, i celebrat a la Universitat de Barcelona entre el 23 i 25 de febrer de 2011, han estat publicades per Peter Lang amb seu principal a Berna.

Tal com es diu a la presentació de la publicació, el Simposi “ tenia com objectiu  donar a conèixer les iniciatives, ja consolidades en el món de les humanitats, que tracten de vehicular l’alta investigació a través de les noves eines informàtiques amb la publicació dels resultats a Internet o mitjançant formats electrònics”.

La publicació conté 13 ponències, la presentació de 6 activitats i 12 pòsters dins el marc de l’Europa Medieval.

Destaquem la presentació de l’activitat de les bases de dades ‘Marques d’impressors’  i  ‘Antics posseïdors’  del  CRAI Biblioteca de Reserva, redactada per Neus Verger. Els dos recursos, que comparteixen estructura i compten amb la particularitat d’enllaçar amb el catàleg de la UB,  van ser creats, respectivament, el 1998 i el 2009. Cal tenir present que les dues bases es van incrementant setmanalment amb la incorporació de nous registres i imatges, i per tant, les dades que es donen a la publicació, són inferiors a les actuals, que a finals d’any compten amb 1613 registres d’impressors, amb 2712 imatges de marques i 320 registres de posseïdors, i 634 imatges. En la presentació dels dos recursos, es parla breument del context del CRAI Biblioteca de Reserva per, a continuació, donar pas als objectius i funcionament de les dues bases. El text finalitza amb una bibliografia i una webliografia sobre les marques tipogràfiques i els estudis sobre procedències.

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors, Conferències, cursos i jornades, Marques d'impressors, Novetats bibliogràfiques i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.