La tesi sobre l’impressor Rafael Figueró, de Xevi Camprubí, ja disponible a text complet

Marca d'impressor de Rafael Figueró

Marca d’impressor de Rafael Figueró

Ens plau comunicar-vos que la tesi doctoral “L’impressor Rafael Figueró (1642-1726) i la premsa a la Catalunya del seu temps” fruit de la recerca d’un dels nostres usuaris, en Xevi Camprubí i Pla, ja es troba disponible a text complet a la base de dades TDX: Tesis Doctorals en Xarxa.

La tesi, que va ser dirigida pel professor Agustí Alcoberro i Pericay del Departament d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, va ser defensada ja fa un any, el gener de 2014, i ara ja es pot consultar en línia lliurement, fet que ens satisfà enormement.

Camprubí, seguint el fil de l’activitat de l’impressor Rafael Figueró, que va dedicar una part de la seva activitat a la publicació de fulls de notícies com a forma de diversificar el seu negoci, analitza i explora el funcionament de la indústria editorial catalana, des de les seves vessants econòmica, social i política, a la vegada que intenta explicar com s’organitzava l’estructura comunicativa que existia a Catalunya en el període comprès entre les guerres dels Segadors i de Successió. Cal destacar que, a més, la tesi és una font molt valuosa d’informació biogràfica complementària sobre els personatges que van intervenir en el negoci del llibre a Catalunya durant el període.

Marca d'impressor del gremi d'estampadors

Marca d’impressor del Gremi d’estampadors

Tal i com us comentàvem al post “Un article de Xevi Camprubí sobre llibres i lliure comerç a la Barcelona moderna”, el CRAI Biblioteca de Reserva disposa de més de 600 documents impresos per Rafael Figueró, que apareixen al catàleg sota l’entrada d’autor “Figueró, Rafael, 1642-1726 (impr.)”. També podeu obtenir informació d’aquest impressor a la Base de dades de marques d’impressors.

Aprofitem per felicitar l’autor per la feina feta!

Aquesta entrada s'ha publicat en Marques d'impressors, Publicacions dels nostres usuaris i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.