Bibliografies de referència de llibre antic

núvol d'etiquetes

Us fem saber que ja teniu accessible a la pàgina de cerca de fons antic la pàgina de la Bibliografia de referència de llibre antic i la de Bibliografia d’impressors amb les darreres actualitzacions. S’ha portat a terme una normalització de totes les cites així com la incorporació de l’enllaç cap al registre al catàleg de cada cita.

La Bibliografia de referència de llibre antic relaciona totes les obres que podeu trobar citades al camp “Citació/Referències” del registre bibliogràfic del catàleg UB. Com veureu, en ella s’hi citen catàlegs, bibliografies, repertoris … i moltes altres obres fonamentals per a la localització i identificació dels nostres fons. En els registres de fons antic, aquest camp és essencial, ja que constata l’existència de l’edició i descarta la possible troballa d’una edició no repertoriada encara. Creiem, a més, que aquesta bibliografia també pot esdevenir una interessant i valuosa relació bibliogràfica per a tots aquells estudiosos del llibre antic.

La Bibliografia d’impressors, per la seva banda, va néixer lligada a la nostra base de dades de Marques d’impressors, un projecte iniciat l’any 1998 i que compta actualment amb 1643 registres d’impressors i 2761 marques digitalitzades. Aquesta bibliografia relaciona totes les obres que podeu trobar citades al camp “Font” de la base de dades i ha esdevingut també una bona guia per a tots aquells qui estiguin interessats en el món de la impremta.

Esperem que aquestes dues bibliografies siguin del vostre interès i utilitat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s