Dues noves col·leccions de Medicina al BiPaDi

M-R-2138

Ja fa gairebé un any que anunciàvem en aquest blog la inauguració del portal de la Biblioteca Patrimonial Digital de la Universitat de Barcelona (BiPaDi). 

De les 6 col·leccions que hi havia aleshores s’ha arribat a 10, i les dues últimes en arribar, ‘Història de la Medicina‘ i ‘La lluita contra les epidèmies‘ contenen fons digitalitzats provinents del CRAI Biblioteca de Medicina i del CRAI Biblioteca de Reserva.

La d’Història de la medicina, tal com indica la introducció a la col·lecció del portal, es compon de dos tipus d’obres: d’una banda, tractats que revisen, interpreten o simplement recopilen els coneixements mèdics d’èpoques anteriors; i de l’altra, obres originals o reproduccions ulteriors de grans tractats que, avui en dia, ja són per si mateixes part de la història de la medicina.

 M-R-1921

A la col·lecció sobre ‘La lluita contra les epidèmies‘ el fons provinent del CRAI Biblioteca de Reserva és menor, ja que l’esclat d’obres amb un enfocament més científic es produeix a la fi del segle XVIII i durant el XIX arran dels inicis de l’epidemiologia, i encara més a partir de mitjan segle XIX.

Podeu consultar aquestes i les altres col·leccions del BiPaDi també des de la pestanya de Fons i col·leccions de la nostra plana web.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Impresos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.