Avisos y amonestacionsen aquest estiu caluros

PortadaEl CRAI Biblioteca de Reserva tanca per vacances. Abans però, us volem deixar uns consells pel calorós estiu que se’ns presenta: “Avisos y amonestacions ab los quals se auisa a totom com se ha de portar en aquest estiu caluros

Escrits pel licenciado Carmenyola i publicats al 1628 formen part de la col·lecció de Relacions de successos del CRAI i està penjada en accés lliure al Catálogo y Biblioteca Digital de Relaciones de Sucesos (siglos XVI-XVIII), de la Universidade da Coruña.

El document constitueix una pauta de bons comportaments per travessar amb èxit la duresa d’un calorós dia d’estiu, amb recomanacions interessants, curioses i divertides sobre horaris, manera de vestir i hàbits alimentaris entre altres. Alguns d’ells tan sorprenents com “fer regar primerament la Sala ahont estarà“, això sí, amb mesura per tal de no podrir les bigues. O quan diu que els minyons han de berenar “perque ells com ha porquets gustan sempre de dragar“… Ara bé, no sembla que els consells siguin aplicables als molt treballadors, per molt que al final es digui que “… a las nou à casas retirarà, ahont del treball del dia, en lo llit pot descansar“, ja que el suposat protagonista es passa de fet el dia dormint, passejant, bevent i menjant “fent-se ventant la taula per algun mosso o criat“.

El 24 d’agost tornem a obrir les portes, encara amb horari d’estiu de 8.30 a 15h i l’1 de setembre tornarem al nostre horari habitual de dilluns a divendres de 8.30 a 20.30.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.