El CRAI Biblioteca de Reserva a l’exposició Universo Cervantes

imatge exposicióAmb motiu del 400 aniversari de la mort de Cervantes, el CRAI Biblioteca de Reserva col·labora a la mostra del CRAI Biblioteca de Lletres:  Universo Cervantes 1616-2016 per tal d’il·lustrar les edicions més antigues.

L’exposició, repartida entre les vitrines de l’entrada de la Biblioteca, les vitrines de la sala Piferrer i les de la sala de consulta de Reserva, s’inaugura el dia 24 de maig i durarà fins el 30 de juliol. També s’ofereix la versió virtual de l’exposició, amb els enllaços al catàleg de la UB.

Pel que fa a la part del fons antic, s’ha portat a terme una selecció de la trentena d’obres cervantines  anteriors a 1820 conservades, repartides en quatre vitrines.

1- El Quixot
2- Traduccions i biografies.
3- Altres obres: Trabajos de Persiles y Sigismunda i Viaje al Parnaso
4- Altres obres: La Galatea i Novelas ejemplares

Val la pena assenyalar que la majoria de les obres exposades no provenen dels convents desamortitzats, origen primordial de la col·lecció de Reserva. Tan sols hi ha un exemplar que prové dels jesuïtes de Manresa i un altre de la Biblioteca Mariana del convent de Sant Francesc d’Assís de Barcelona. La gran part de la resta, no presenta cap marca de propietat.

Les vitrines inclouen també gravats de la sèrie El ingenioso hidalgo Don Quixote de la Mancha que van es incloure a l’edició de la Real Academia Española a càrrec del prestigiós impressor Joaquin Ibarra del 1780, en 4 volums. El CRAI Biblioteca de Reserva no disposa d’aquests volums, però sí de les làmines soltes, algunes de les quals ara exposem. Van ser realitzades pels millors dibuixants i gravadors del moment, tots ells lligats a la Academia de Bellas Artes de San Fernando, ja que la voluntat de la Real Academia era oferir una edició del Quixot “correcta y magnífica”.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Exposicions virtuals, Impresos i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El CRAI Biblioteca de Reserva a l’exposició Universo Cervantes

  1. Retroenllaç: Bones festes i feliç any 2017 | Blog de Reserva

Els comentaris estan tancats.