Participació de les bases de dades del CRAI Biblioteca de Reserva al II Congreso Internacional sobre libro medieval y moderno 

sense-titol

Durant els dies 7, 8 i 9 de setembre s’ha celebrat a Saragossa el II Congreso Internacional sobre libro medieval y moderno. La materialidad del libro.

El congrés es va dividir en dues sessions ben diferenciades, la primera sobre manuscrits i la segona sobre el llibre imprés. A més de les comunicacions de cada una de les seccions, hi va haver un espai per donar a conèixer projectes i eines d’investigació.

És en aquest marc que el CRAI Biblioteca de Reserva va presentar les seves dues bases de dades, Marques d’impressors i Antics posseïdors.

El fet de poder presentar aquestes dues eines en un marc especialitzat de llibre antic contribueix a donar més difusió a aquests dos projectes pioners en els dos àmbits d’estudi.

Ja hi ha hagut diferents accions per tal de donar més visibilitat a les dues bases de dades, les anomenem a continuació:

  • Participació en el projecte MEI, Material Evidence in Incunabula, que ofereix informació detallada relativa a la procedència de cada una de les còpies d’edicions incunables presents a les biblioteques que hi participen.

Així doncs, us convidem a llegir la ponència escrita per Neus Verger i Marina Ruiz Las bases de datos Marcas de Impresores y Antiguos Poseedores del CRAI Biblioteca de Reserva (Universidad de Barcelona), disponible al Dipòsit Digital de la UB, tant la seva presentació textual com el power point que l’acompanyava.

En ella es fa un recorregut per les dues bases de dades, des de la seva naturalea i estructura, amb els trets comuns i distintius, fins arribar a unes conclusions on es presenten els punts forts de les dues, així com les debilitats i millores que es proposen en un futur.

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors, Bases de dades i repositoris, Conferències, cursos i jornades, Marques d'impressors i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Participació de les bases de dades del CRAI Biblioteca de Reserva al II Congreso Internacional sobre libro medieval y moderno 

  1. Retroenllaç: Exposició Paradisini, marques tipogràfiques al jardí en commemoració dels 20 anys de l’inici de la base de dades Marques d’Impressors | Blog de Reserva

Els comentaris estan tancats.