Bones festes i feliç any 2017

llull-bones-festes

Amb esperit nadalenc us volem desitjar Bones Festes i acomiadarem l’any en aquest blog amb un repàs de tres autors commemorats aquest 2016, personatges de gran rellevància en l’àmbit internacional i també per al nostre fons.

El primer per volum d’exemplars i també per ordre cronològic, ja que s’ha celebrat el 7è centenari de la seva mort, és el pensador, filòsof i home de lletres, Ramon Llull. Al CRAI Biblioteca de Reserva constitueix una figura de gran rellevància.

A l’apartat de Fons i col·leccions del nostre web podeu trobar molta informació sobre l’autor, enllaços cap a més recursos relacionats, així com un article que repassa les obres i exemplars més importants del gran escriptor que conservem en la nostra biblioteca.

Per dir adéu a l’any Llull podeu visitar les vitrines virtuals que es van fer en motiu de l’exposició Raimundus, christianus arabicus. Ramon Llull i l’encontre de cultures al 2010 i rellegir les entrades al blog en què l’anomenen.

Buscant per matèria Llull o Lul·lisme trobareu tots els llibres relacionats amb l’autor i també es pot fer la cerca per topogràfic, ja que la nostra col·lecció Ramon LLull s’aplega majoritàriament en un mateix espai.

imatge exposició

La imatge que il·lustra el cartell, làmina desplegable de XVIII-4868

El segon autor que ha estat commemorat i elogiat durant aquests mesos és el més que reconegut Miguel de Cervantes. Ja vam anunciar en aquest blog la nostra participació en el quart centenari de la mort de l’autor amb l’exposició d’algunes de les seves obres que conservem en els nostres prestatges. Una exposició virtual reprodueix les vitrines preparades i alguns comentaris sobre les obres que formaven part de la mostra en concret.

Les obres cervantines que es poden consultar a la sala de Reserva les teniu reunides en aquest enllaç.

sha_definitiu

El darrer autor que es commemora, també pel quart centenari de la seva mort, és William Shakespeare. Ens queda més lluny, no només geogràficament, sinó perquè l’obra que ens ha arribat conservada aquí és mínima.

Una traducció en alemany, una en italià en varis volums  i 37 registres de comentaris de la seva obra és el que podem trobar de l’autor al CRAI Biblioteca de Reserva, segurament relacionat amb la procedència conventual dels nostres exemplars i la poca representació de la llengua anglesa en aquests.

Del 9 al 31 de gener encara podeu visitar l’exposició que han fet els nostres companys del CRAI Biblioteca de Lletres.

Fins aquí el nostre repàs de l’any, podeu consultar totes fonts digitals al web, al blog i al facebook durant la nostra absència nadalenca, i ens retrobem en el nostre horari habitual el dia 9 de gener.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Impresos, Manuscrits i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.