L’experiència romana del CRAI Biblioteca de Reserva a la III Jornada de Bones Pràctiques 

bonespractiques_2016_2El proppassat 14 de desembre es va celebrar a l’aula magna de l’edifici històric de la UB la III Jornada de Bones Pràctiques del CRAI, amb un objectiu ben especial: presentar les experiències d’alguns dels bibliotecaris que han gaudit d’un ajut del programa Erasmus + per a estades a centres europeus.

Precedides per una xerrada de Joana Roig, cap del CCUC, sobre les normes  de catalogació RDA, es van presentar una colla d’interessants experiències a institucions del nord d’Europa, concretament de Londres, Hèlsinki, Bergen i Cardiff.

El sud va estar representat per Roma i l’explicació de l’estada de Marina Ruiz, del CRAI Biblioteca de Reserva, a la Biblioteca nazionale centrale Vittorio Emanuele II. Aquesta gran biblioteca comparteix característiques amb la nostra Reserva. L’origen dels seus fons és conventual, en els darrers anys ha atorgat una especial atenció als antics posseïdors, i participa activament a les iniciatives del CERL (Consortium of European Research Libraries).

El fet de trobar-se l’ICCU (Istituto Centrale per il Catalogo Unico delle biblioteche italiane e per le informazioni bibliografiche) en un edifici adjacent a la Nazionale centrale també va permetre un coneixement de prop de dues eines de molta qualitat àmpliament utilitzades pels catalogadors de llibre antic: el catàleg en línia SBN Libro antico i el projecte Edit16.

iii_jbpcraiub_3_erasmus_vittorio-emanuele_pres_pagina_01

Podeu veure’n la presentació i llegir-ne el text-guia al Dipòsit Digital de la UB.

Aquesta entrada s'ha publicat en Conferències, cursos i jornades i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.