Nova presentació de la base de dades de marques d’impressor: cronomapa

Com ja us hem esmentat diverses vegades, des de l’any 1998 al CRAI Biblioteca de Reserva es recullen les marques d’impressors que apareixen als llibres de la nostra col·lecció i es presenten a la base de dades de Marques d’impressors. Cada setmana es visualitzen les noves incorporacions i des d’aquest any 2017 fem una noticia mensual al nostre bloc on s’esmenten els impressors i marques nous del mes anterior, juntament amb els nous antics posseïdors i els nous registres al catàleg de fons antic. Aquest mes de juliol, la base compta amb 1772 impressors i 3062 imatges de marques.

Aquestes elevades xifres ens han animat a donar un pas endavant i presentar les dades de forma més interactiva i atractiva. Per això, hem desenvolupat un cronomapa que permet descobrir els impressors de la base de dades a partir d’un mapa d’Europa i una línia del temps.

Us animem a entretenir-vos-hi una estona: podeu localitzar impressors a partir de la seva ciutat d’activitat clicant sobre el mapa o a través del filtre “ciutat”. També podeu bellugar-vos per la línia de temps per accedir a impressors que van treballar uns anys determinats i, evidentment, podeu combinar ambdós criteris. L’inconvenient més evident que trobem és que no permet cercar per períodes. Esperem que amb les noves versions del programa es pugui donar resposta a aquest punt.

El resultat de les cerques, és a dir, el llistat dels impressors ordenats cronològicament, apareix a la dreta del mapa i quan cliquem sobre un d’ells la part inferior de la pantalla es personalitza oferint, la ciutat i el període d’activitat, i la imatge d’una de les seves marques. Des d’aquí podrem accedir a la base de dades Marques d’impressors on apareixeran altres dades complementàries sobre l’impressor (altres noms que l’identifiquen i bibliografia on apareix citat), així com altres imatges de les marques que va emprar, amb la seva descripció, divises i els termes descriptius corresponents.

Com veureu, el cronomapa es troba en una nova pestanya de la base de dades i conté una petita explicació del seu funcionament en les tres llengües de la base. Es tracta d’un recurs viu, ja que a mesura que anem incorporant nous impressors a la base de dades, aquests s’aniran integrant també al cronomapa.

Volem agrair a la nostra becària Sabina Batlle que ha fet possible el traspàs de les dades al programa per tal de fer-lo efectiu. Moltes gràcies, Sabina.

Esperem que trobeu aquesta nova eina útil i ja sabeu que si teniu comentaris que ens ajudin a millorar-la, aquests seran benvinguts.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Bases de dades i repositoris, Col·laboracions d'alumnes, Impresos, Marques d'impressors, Suport a la recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Nova presentació de la base de dades de marques d’impressor: cronomapa

Els comentaris estan tancats.