L’epíleg dels “Els plaers de mirar”

El passat 25 de febrer va finalitzar l’exposicióEls plaers de mirar. Tresors del fons bibliogràfic de la Universitat de Barcelona” al Museu d’Història de Catalunya. Com a balanç final, hem de dir que ha estat tota una satisfacció haver tingut la possibilitat d’exhibir i explicar la realitat del CRAI Biblioteca de Reserva i el Taller de Restauració.

L’èxit es demostra en la xifra total de visitants, que segons el comptador situat a l’inici de l’exposició ha estat de 10.468 visitants, amb el resultat d’una mitjana de 96 persones per dia.

A més, també pels comentaris rebuts de manera més o menys informal, el feedback rebut és que l’exposició ha fet obrir els ulls als no experts al món del patrimoni bibliogràfic antic. La combinació de les vitrines de llibres amb els àmbits didàctics ha ajudat molt a poder entendre la seva complexitat i riquesa, tant des del punt de vista material com intel·lectual.

Ens agradaria mostrar el nostre agraïment a tots aquells que, de manera intencionada o no, ens heu ajudat a donar-li ressò.

A continuació fem un repàs dels mitjans de comunicació que van fer-ne referència:

Dins l’entorn de la pròpia UB:

  • El canal UBTV

  • Les notícies de la UB

I en altres mitjans, dels quals en seleccionem els més rellevants:

Time Out Barcelona. 30/11/2017. Un patrimoni de valor incalculable.

Canal 33. 09/01/2018. 33 Recomana

La Vanguardia. 07/01/2018. Els llibres antics desperten al segle XXI.

El País.07/01/2018. Libros con pedigrí.

També hem estat protagonistes en alguns blocs:

  • La llebre de Bergen. Els dos posts en rus que van aparèixer en aquest bloc, de Lyubava Malysheva, que molt amablement ens va traduir el professor Ivan Garcia Sala, professor de Filologia Eslava de la Universitat de Barcelona, i a qui volem agrair públicament la seva ajuda.  Es tracta d’un text molt descriptiu i molt elaborat sobre tots els espais de l’exposició.
     

 

Per acabar, us anunciem que properament publicarem la versió virtual de l’exposició corresponent a l’eix principal dedicat als llibres dins els set àmbits temàtics. Com sempre, quedarà inserida dins l’espai de les exposicions virtuals del CRAI.

També volem agrair molt especialment la col·laboració tant de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB com del Taller de Restauració del CRAI de la UB pel disseny i aportació de material per als àmbits didàctics (suports, escriptura i enquadernació). Ells, per la seva banda, estan preparant mostres a les vitrines de les seves seus, amb els materials que s’han pogut veure al Museu d’Història de Catalunya. Quan ja estiguin enllestides, us ho anunciarem.

I per últim, anunciar-vos que el muntatge virtual on quedaven explicades les tasques i naturalesa del CRAI Biblioteca de Reserva, juntament amb les presentacions del CEDI i BiPaDi, ja està penjat a la pàgina de descripció del CRAI Biblioteca de Reserva.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a L’epíleg dels “Els plaers de mirar”

  1. Anònim ha dit:

    Los alumnos de historia de América se quedaron encantados de la exposición

Els comentaris estan tancats.