Us desitgem un nadal… de novel·la!

El proper divendres 21 de desembre tanquem les portes i ja no les tornarem a obrir fins al dilluns 7 de gener de 2019, així que volem aprofitar aquesta darrera entrada de l’any per a desitjar-vos unes molt bones festes nadalenques!

Us recordem que aquesta setmana encara podeu gaudir de l’exposició ‘Un Nadal de novel·la’, que actualment ocupa les vitrines exteriors del CRAI Biblioteca de Lletres. Hi trobareu una selecció del fons del CRAI de la Universitat de Barcelona que tracta diferents facetes relacionades amb el Nadal: literatura, costums i folklore, música i cuina.

I, si encara no ho heu fet, us animem també a visitar, fins a l’11 de gener, l’exposició Paradisini, marques tipogràfiques al jardí en commemoració dels 20 anys de l’inici de la base de dades Marques d’Impressors.

Ja sabeu que durant els dies que la biblioteca restarà tancada podeu continuar gaudint del nostre fons a través de portals com BiPaDi o la Memòria Digital de Catalunya, tot i que per acabar l’any ens agradaria destacar-vos una novetat ben especial: la mostra Prelum celebratissimum, “la premsa tipogràfica més festejada”, un nou recurs que trobareu a la pàgina dedicada a les exposicions virtuals de la nostra biblioteca.

Hi veureu un recorregut per algunes de les fites d’una invenció que va revolucionar el món i que – tot i l’explosió tecnològica on ens trobem immersos – continua essent molt present a les nostres vides. Des dels prototipògrafs Sweynheim i Pannartz fins als Didot, la mostra vol ser una celebració del tipus movible, glossat pels textos dels professors del Departament d’Arts Visuals i Disseny de la Facultat de Belles Arts Enric Tormo i Oriol Moret.

A l’interès de les edicions que podreu contemplar afegim dos al·licients: el recurs Giny B42, creat per a la tesi de Luz María Rangel Alanis, Del arte de imprimir o la Biblia de 42 líneas: aportaciones de un estudio crítico, que permet emprar la font utilitzada per Gutenberg, i el vídeo sobre la confecció dels bonics pòsters de la mostra, fets al Taller de Tipografia de la Facultat de Belles Arts.

Un dels aspectes de l’exposició que més ens ha complagut ha estat la col·laboració amb els professors Tormo i Moret i els estudiants Marco Gómez i Anna Juvé, de ben segur un excel·lent punt de partida per a futures activitats conjuntes.

Ara sí, ens acomiadem fins al 7 de gener desitjant-vos que gaudiu de les festes nadalenques i que tingueu una bona entrada al 2019!

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Exposicions virtuals, Marques d'impressors i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.