Creix la nostra presència al CERL Thesaurus

Fa vora set anys, al mes de novembre del 2012, el CRAI Biblioteca va iniciar la seva participació al CERL Thesaurus, amb la inclusió de 2.239 registres d’impressors i 577 registres de posseïdors. Després de dues càrregues successives, la darrera duta a terme entre el juliol i el desembre de l’any passat ha anat acompanyada d’una sèrie de millores en la visualització dels nostres registres, gràcies a l’excel·lent sintonia mantinguda amb l’equip de l’empresa Data Conversion Group, a qui agraïm sincerament la paciència i dedicació. El resultat és la presència actual de 4.167 impressors i 1.470 posseïdors, il·lustrats si s’escau amb les imatges de les seves marques.

 

El CERL Thesaurus és un recurs creat pel Consortium of European Research Libraries que posa a l’abast d’investigadors i bibliotecaris les formes normalitzades de noms de llocs d’impressió, de noms d’impressors, editors i llibreters i de noms de posseïdors presents als llibres sortits de les premses tipogràfiques fins a mitjan segle XIX. Són nombroses les institucions europees que hi participen, i de Catalunya també hi és present el CANTIC (Catàleg d’Autoritats de Noms i Títols de Catalunya), mentre que a l’estat hi aboquen els seus registres la Biblioteca Histórica Marqués de Valdecilla i la Biblioteca General Histórica de la Universidad de Salamanca.

Animeu-vos a donar-hi un cop d’ull de la mà de l’impressor Rafael Figueró i del gramàtic Pere Torre!

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors, Marques d'impressors i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.