Descobriu els nostres recursos electrònics en aquests temps de confinament

Davant la situació de confinament, creiem que donar coneixement de tots els recursos electrònics del CRAI Biblioteca de Reserva us pot ser d’ajuda per poder seguir amb la vostra tasca acadèmica i investigadora.

Tots ells queden recollits a la nostra pàgina web.

BiPaDi – Biblioteca Patrimonial Digital. A partir d’una quarantena de col·leccions temàtiques, podreu accedir als llibres a text complet del fons patrimonial del CRAI de la UB que han estat digitalitzats. No només inclou llibres de fons antic, sinó també del segle XIX i XX en domini públic.

 

Col·leccions a la Memòria Digital de Catalunya (MDC). Hi ha quatre col·leccions dins aquest repositori amb accés obert al fons de la nostra biblioteca: Marques d’impressors catalans, Material cartogràfic antic, Gravats de la Biblioteca de Reserva, Juntas Literarias del Reial Col·legi de Cirurgia de Barcelona i Fons bibliogràfic Grewe: gastronomia i alimentació.

 

Catàleg de fons antic. Accedireu als registres bibliogràfics en línia de les edicions ja catalogades del nostre fons (aproximadament dos terços del total), amb enllaços a les còpies digitals disponibles. Vegeu a la part inferior un núvol de matèries, on es dona entrada als documents agrupats en grans categories temàtiques.

 

Bibliografia de referència de fons antic. Des d’aquest llistat alfabètic teniu notícia de les obres de referència consultades per a la catalogació i identificació dels nostres documents. Moltes són digitals, per la qual cosa, a partir de l’enllaç proporcionat, teniu l’accés directe a cada font.

 

Base de dades Marques d’impressors. Trobareu recollits gairebé 1840 impressors de l’època de la impremta manual amb les imatges de les marques que utilitzen. A part de poder-hi accedir pel nom concret de cada impressor, també es pot consultar a partir d’altres criteris que engloben els impressors. Podeu també utilitzar el cronomapa per combinar les coordenades geogràfiques i temporals. Així mateix, s’ofereix una bibliografia d’impressors.

 

Base de dades Antics posseïdors. Actualment hi ha recollits gairebé 1500 antics propietaris dels nostres llibres. Aproximadament una tercera part compta amb imatges de la marca de propietat. Aquestes imatges superen el miler. Hi podeu accedir a partir de múltiples cerques. També inclou una bibliografia dels documents que ens han ajudat a redactar les entrades dels antics propietaris.

 

Exposicions virtuals: Versions virtuals de diferents exposicions temàtiques que s’han fet a les vitrines del CRAI Biblioteca de Lletres i Biblioteca de Reserva. Sovint, aquestes inclouen més peces i més textos que no tenien cabuda a les mostres presencials. També s’hi troba l’exposició virtual d’Els Plaers de mirar al Museu d’Història de Catalunya, que presentava exclusivament llibres del CRAI Biblioteca de Reserva.

 

Museu Virtual de la UB: Col·lecció Fons de reserva de la Biblioteca. Conté fitxa, comentari i selecció d’imatges de 38 llibres.

 

Col·leccions especials del fons del CRAI Biblioteca de Reserva

Actualment n’hi ha vuit que agrupen fons als quals es vol donar una rellevància especial per la seva singularitat.

 

I si voleu conèixer els blocs que més ens agraden, aquí els teniu:

Esperem que us siguin útils. Bona Setmana Santa!!

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Exposicions virtuals i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.