La projecció externa del fons del CRAI Biblioteca de Reserva

Com sabeu, la catalogació del fons antic és una de les nostres comeses principals i el catàleg en línia l’eina essencial. Així, en la mesura que aquest creix, augmenten les possibilitats d’aportar els registres del nostre fons a recursos externs a la nostra institució. D’aquesta manera, la tasca de catalogació permet traspassar les fronteres del catàleg de la UB i del CCUC i tenir una repercussió externa. És important assenyalar que tant la riquesa i varietat de la col·lecció del CRAI Biblioteca de Reserva, com la qualitat dels registres bibliogràfics que redactem, ho permeten.

El mes passat vam publicar una nova versió actualitzada de la pàgina web Participació del CRAI Biblioteca de Reserva en projectes i recursos col·laboratius d’àmbit estatal i internacional. En aquesta versió queden citats 19 recursos -14 més que a l’anterior- ordenats alfabèticament, amb l’enllaç i una breu explicació de cadascun d’ells. A dia d’avui, estem col·laborant en 9 recursos internacionals, en 6 d’àmbit espanyol i en 4 d’àmbit català.

imatge bloc

La diversitat dels projectes i recursos en els quals participem és notòria. A continuació intentem fer-ne una classificació per grans grups, tot i ser conscients que existeixen nombroses confluències entre ells.

  • Manuscrits:

MCEM Base de dades de manuscrits catalans de l’Època Moderna

PhiloBiblon

Memòria personal

  • Incunables:

Material Evidence in Incunabula (MEI),

  • Temàtica:

Catálogo de obras medievales impresas en castellano (COMEDIC)

Footprints: Jewish Books Through Time and Place

Art funerari

Paisatges espirituals

Sciencia.cat. La ciència en la cultura catalana a l’Edat Mitjana i el Renaixement

Catálogo y Biblioteca Digital de Relaciones de Sucesos (siglos XVI-XVIII)

  • Autors:

Biblioteca Digital Ovidiana

Biblioteca Erasmiana Hispánica

  • Lloc d’impressió

EDIT 16- Censimento nazionale delle edizioni italiane del XVI secolo

Iberian books

  • Marques de propietat:

Catálogo Colectivo de Marcas de Fuego

The European Jesuit Libraries Provenance Project

A més, hi ha tres recursos de caire general: Catálogo Colectivo del Patrimonio Bibliográfico Español (CCPB), CERL Thesaurus (CT) i USTC Universal Short Title Catalogue

La gran majoria són catàlegs col·lectius i bases de dades que treballen amb fons de diverses biblioteques. En dos casos concrets, a més de registrar els nostres exemplars, la intenció del projecte va més enllà, ja que vol donar compte dels diferents propietaris pels quals han passat. És el cas de MEI i Footprints.

Tanmateix, hi ha dos projectes amb una línia de participació diferent, on la nostra presència es materialitza en forma d’exposició virtual: Art funerari (que aviat es publicarà) i Paisatges espirituals.

Actualment, estem treballant en nous projectes engrescadors i que anunciarem al seu moment quan la col·laboració quedi materialitzada al web. I per acabar, volem posar de manifest que les noves propostes que ajudin a donar visibilitat al nostre fons sempre seran benvingudes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Suport a la recerca i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La projecció externa del fons del CRAI Biblioteca de Reserva

Els comentaris estan tancats.