Nova edició de #ColorOurCollections!

Tornem a unir-nos a la iniciativa #ColorOurCollections, encapçalada per The New York Academy of Medicine Library, que enguany celebra ja la seva sisena edició.

Com probablement recordareu, gràcies a la nostra participació en edicions anteriors, a través d’aquesta iniciativa biblioteques, museus i altres institucions culturals compartim imatges de les nostres col·leccions amb la voluntat que usuaris i seguidors les acoloreixin i les publiquin novament a Twitter, Facebook, Instagram o Pinterest amb el hashtag #ColorOurCollections.

En aquesta ocasió l’obra escollida té relació amb el fet que el 2021 ha estat declarat com l’any de la fruita i les hortalises per la ONU. El llibre forma part de la Col·lecció Grewe: alimentació i gastronomia on trobem llibres de cuina i receptes, i també postres com aquests pastissos de fruites, que ens poden inspirar en aquesta afició culinària que ha sorgit en molts durant el confinament, endolcint-nos així el dia a dia. Es tracta d’una obra publicada a Paris el 1815, Le Patissier royal parisien, ou Traité élémentaire et pratique de la pâtisserie ancienne et moderne, l’autor de la qual és considerat com un dels fundadors de l’haute cuisine francesa: Marie Antoine Carême.

La història del qui s’ha anomenat «le roi des chefs et le chef des rois», resulta bastant peculiar… Abandonat de ben petit pels seus pares, va iniciar-se en el món de la cuina i va treballar d’aprenent sota les ordres de Sylvain Bailly, un reconegut pastisser parisenc. Bailly, que va reconèixer ben aviat les habilitats culinàries de Carême, va animar-lo a aprendre a llegir i a escriure, fet pel qual Carême va començar a invertir les seves hores lliures a la Bibliothèque Nationale francesa, on devorava literalment els llibres sobre art i arquitectura…

Si us submergiu en les làmines proposades de ben segur veureu la influència que van tenir aquestes lectures! Precisament, Carême va fer-se famós per aquestes pièces montées, unes elaborades construccions -sovint a diversos peus d’alçada- inspirades en temples, piràmides o ruïnes antigues i que mostrava a l’aparador del que va ser el seu negoci, la Pâtisserie de la rue de la Paix.

Aquest any, us animem a participar a #ColorOurCollections posant color a aquestes joies culinàries. Arriba la inspiració en 3, 2, 1…

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Gravats, Impresos i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Nova edició de #ColorOurCollections!

  1. Rita Udina ha dit:

    fantàstica iniciativa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s